13 sep. 2012

Wokken: scampi's



Thaise wokpotje met scampi's 







wat heb je nodig :

  • Scampi's (bv uit de diepvriezer)
  • Wokgroenten (zoals sojascheuten, wortel, paprika, ...)
  • Zout, peper en paprikakruiden
  • wokolie (Thais flavour , komt uit de action)
  • Tagliatelle
  • knoflook
Tijd : 
Ongeveer 20 a 25 min 



Heb je diepvries scampi's (deze zijn meestal goedkoper, koop zeker gepelde spaart heel veel werk)  zoals mij bijvoorbeeld laat deze dan eerst ontdooien.
Een tip daar bij is doe ze in lauw water , dan ontdooien ze sneller maar toch op een natuurlijke manier zodat ze niet taai worden.

Zet een pot met water op het vuur. ( voor de pasta)

Snij de gewassen groenten in stukken , of als je beetje lui bent zoals mij kan je ook een kant en klare wokmix kopen in de supermarkt.

Zet de wokpan op en doe hier de wokolie in.
Gooi de groenten er bij, en doe er peper bij . (naar eigen keuze)
Pel de knoflook (een teentje) en pers die in de knoflook pers . 
Dit mag dan ook bij de groenten.
laat de groenten nu stoven.

Als ondertussen het water kookt gooi de pasta er in en doe een snuifje zout in het water.
Heb je bijvoorbeeld verse pasta zoals mij dit moet niet zolang koken een 4 tal minuten. Maar het smaakt ook nog veel beter.

Als de groenten klaar zijn haal ze even uit de wok, leg ze op een bord.
Nu gaan we de scampi's klaarmaken.
Terug wokolie in de pan.
dan de scampi's er in kruid dit af met peper en eventueel paprikakruiden. ( ik heb het graag pikant)

Tip: doe geen knoflook bij de scampi's meestal brand dit dan aan omdat er te weinig in de wokpan zit
Tip 2: doe eerst het ene dan het andere anders zit er te veel in de wokpan en duurt het langer, maar je weet dan ook niet of alles goed gaar is.

Ondertussen zal de pasta ook wel klaar zijn... giet dit af.
doe dan de wokgroenten terug bij de scampi's roer er is door zodat de smaak verdeelt is .
Nu kan je de pasta bij de groenten en scampi's serveren in een bord.



Smakkelijk ....







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen