21 nov. 2012

Kook- suggestie : quiche met broccoli en zalm

Omdat heel veel mensen Quiche kunnen maken, noem ik dit een kook-suggestie. 
Maar voor de mensen die het niet echt kunnen... volgt hier onder een kort receptje. Quiche is iets heel makkelijk om te maken voor s'middags, als hapje of als lunchpakket ( makkelijk terug op te warmen in de magnetron) te eten. Je kan het met van alles maken wat je maar ik huis hebt.




Als basis voor quiche heb je : bladerdeeg (kant en klaar van de winkel), eieren, room en melk nodig. Verder ook kaas, niet iedereen gebruikt dit bij quiche maar ik vind het noodzakelijk erbij.

verder kan je zelf experimenteren wat je lekker vind. Ik heb deze keer voor broccoli en gerookte zalm gekozen.


  • Verwarm je oven voor op 220 graden.
  • Onder tussen rol je de bladerdeeg open in een taartvorm, druk het goed aan in de hoekjes. De bladerdeeg die onder de rand gaat rol je op, verder prik je gaatjes in de bladerdeeg met een vork.
  • Nu kan je de bladerdeeg in de oven doen, dan kan deze al wat bakken zodat de onderkant ook lekker krokant wordt. Het moet maar een 5 min in de oven.
  • De broccoli kan je het beste eerst eventjes in de magnetron doen, in een potje afgedekt met plastiek folie, zodat deze kan stomen. (1,5 min op 900 watt) Dan is de broccoli al wat malser komt straks beter de smaak uit.
  • Doe 3 eieren, een koffietas melk, en 10 dl room bij elkaar (kruid dit ook zeker af naar eigen smaak) en klop het door elkaar. Ondertussen kan je de bladerdeeg er waarschijnlijk al uithalen. Doe dit mengsel in de vorm.
  • Leg de broccoli mix(melk,ei en room) en strooi er kaas over (gemalen ).
  • Zet nu de quiche 10 min in de oven. (220 graden)
  • Haal de quiche eruit en leg de gerookte zalm er in stukjes op en strooi er terug kaas over.
  • Nu mag dit nog 5 min in de oven .

Zo smakelijk... 
Welke quiche- variantie maken jullie het liefste?












Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen