5 apr. 2013

Kipcurry-bladerdeeg broodjes

Het is weer tijd voor een lekker recept, het is wel een heel simpel en lui recept maar wel zeer lekker. Paar jaar geleden was er in de Panos (in Nederland is dat zoiets als Bakker Bart) een kei lekker kipcurry- broodje, spijtig genoeg hebben ze het niet meer. Dus ging ik opzoek naar diepvrieswinkels of deze de broodjes hadden. Maar daar vond ik het spijtig genoeg ook niet.

Daarmee heb ik zelf maar een alternatief bedacht en het is Mmmm.




wat heb je nodig?

- kipfilets 1 kg.
- kippenkruiden 
- bladerdeeg (kant en klare 10 blaadjes)
- curry saus (Eventuele kant en klare)
- ananas (4 schijfjes)

werkwijze:

* Verwarm je oven voor (kijk op de verpakking op hoeveel graden, dit verschilt van elke soort bladerdeeg.)
* Braad de kipfilets in de pan en kruid ze stevig met kippenkruiden.
* Als de kip gebraden is dan scheur je ze in stukjes zodat je pluisjes hebt. (Je kan eventueel de kip eventjes laten afkoelen)



* Ondertussen maak je de currysaus (zelf of kant en klare, indien kant en klare hoef je dit niet op te warmen.)
* De ananas snij je in blokjes.
* Vervolgens doe je alles samen de currysaus, de kippenpluisjes en de ananas.
* Daarna doe je de mengeling op je bladerdeeg zoals hieronder.
* Je vouwt het bladerdeeg dicht en kleeft het op elkaar met water.
* Vervolgens duw je het plat met een vork.








* Daarna kan alles in de oven en laat het maar bakken.
* Je kan dit doorbakken zodat het klaar is, maar eventueel ook nog lichtjes zodat je het kan invriezen en later kan bakken.


Zo dit was weer een lekker simpel recept voor een lekkere hap. 


Liefs MiehhkeXx


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen