29 mei 2013

Tiramisu- taart met pudding


Als ik een paar dagen vrij heb, dan heb ik dikwijls de neiging om de keuken in te duiken en iets nieuws te proberen. Nu dat is wat ik een paar weken geleden ook gedaan heb. Hou je van tiramisu, speculaas en pudding dan moet je zeker verder kijken. Want het is echt lekker!





wat heb je nodig?
  • kant en klare deeg voor koekjestaart
  • pudding ( eventueel imperial
  • 250gr mascarpone 
  • 50gr bloemsuiker
  • 2 eigeel
  • 1 eiwit
  • 2 el Amaretto 
  • 75 gr speculaas

Werkwijze:
  • Verwarm je oven voor.
  • Maak de pudding zoals aangegeven staat op de verpakking. ( liefst zo dik mogelijk)
  • Nu doe je het deeg in de taartbodem.
  • Vervolgens doe je de pudding er ook al in.
  • Nu mag je de taart met de pudding in de oven steken ( kijk op de verpakking voor hoelang en hoeveel graden). De pudding gaat omhoog komen met blaasjes maar dit is niet erg. Prik er gewoon af en toe in.

  • Splits de eieren.
  • Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een licht kleur hebben.
  • Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel. 
  • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met voorkeur een houten lepel onder de mascarponecréme. (klopt zeker niet de lepel af op de rand van de kom, zo klop je de lucht uit het opgeklopte eiwit.
  • Doe de speculaas in een foodprocessor, laat het malen tot fijne kruimels.





  • Als de taart afgebakken is laat dit afkoelen tot het lauw of koud is.
  • Dan kan je de speculaas-kruimels over de pudding strooien.
  • Vervolgens doe je de mascarpone- mengsel er over.
  • Ten slotte strooi je weer een beetje kruimels er over.





Zo het smullen kan beginnen ! 



Weetje: deel de taart door 8 stuks, dan is zo een klein stukje een caloriebom van zo een 420 kcal. Maar misschien wisten de meesten onder ons dit liever niet. Af en toe moet zondigen eens kunnen. 



Liefs Miehhke Xx
Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste nieuwe blogpost? Volg mij dan via facebook of bloglovin.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen